Over Kroeger

OVER KROEGER


Kroeger is een heerlijk blond bier van hoge gisting met 6.9 % alc vol. De kruidige smaak in combinatie met een licht zoete afdronk maken dit bier uniek en gepast voor elke gelegenheid.

Zelf omschrijven we Kroeger graag als een bier dat zowel past als aperitief vòòr de maaltijd, bij het eten of gewoon als een lekker bier aan de toog of rond de tafel.

Met Kroeger trachten we bovendien de gender stereotypes aan de kant te schuiven en een bier te serveren dat smaakt voor man en vrouw. Een uitdaging die we ter harte nemen !

Kroeger brouwers
4 pack
axent
glas
axent glas vol

EUH … BROUWEN?


Op zich is het brouwproces niet uitermate complex. Het is echter wel belangrijk om nauwkeurig de achtereenvolgende stappen uit te voeren. Zo zal bijvoorbeeld de temperatuur van opwarming erg belangrijk zijn voor het vrijgeven van de natuurlijke suikers uit het graan, zal het koelen dermate efficiënt dienen te gebeuren of de filtering net weer heel minitieus.

Ons recept is gebaseerd op de hoofdingredienten van elk bier (mout, water, gist en hop). De smaak wordt bekomen door de types, het proces en enkele kruiden. Maar dat houden we uiteraard nog even voor ons. :)

HOBBY BROUWERS


Heel wat jeugdactiviteiten binden ons, maar door het maken van een eindproduct voor de consumptie maken we ons graag uniek. Ons doel is dan ook dat iedereen geniet van een heerlijk biertje dat is ontstaan uit onze gemeenschappelijke passie.

Om dit kracht bij te zetten, verkopen we ons bier zelf met een kleine marge. Blijkt het dat we toch iets overhouden, dan storten we dit graag door aan een (lokaal en kleinschalig) goed doel. Jaarlijks maken we de evaluatie en maken we ons doel kenbaar !

OVER DE OPRICHTERS


Brouwen in vriendschap, bottelen om te genieten is ons motto ! en dat is niet zo maar een loze slogan. De drie brouwers zijn reeds jaar en dag vrienden (jawel , van in de lagere school en de vroege jaren bij de KSA) en delen hun gezamenlijke passie in het brouwen.

De eerste letters uit ieders voornaam waren snel voldoende gebleken om het nieuwe bier te benoemen. KRistof, ROEl en GERt vinden het absoluut een hele eer om hun eigen bier te serveren.

Niet alleen de vriendschap en combinatie van hun namen leidt trouwens tot dit heerlijke gerstenat, ook via hun achtergrond zijn ze zeer complementair en vullen elkaar perfect aan. Immers, wanneer ingenieurstudies, economie en studies in de medische wereld elkaar treffen, dan krijg je de perfecte mix van techniek, efficiëntie, hygiëne en kwaliteit. De persoonlijkheidskenmerken van ieder van hen vormen dan ook de basis van hun KROEGER.

0

shopping cart