Over kroeger

Kroeger is een heerlijk (licht amberkleurig) bier van hoge gisting met 6.9 % alc vol. De kruidige smaak in combinatie met een licht zoete afdronk maken dit bier uniek en gepast voor elke gelegenheid.
Zelf omschrijven we Kroeger graag als een bier dat zowel past als aperitief vòòr de maaltijd, bij het eten of gewoon als een lekker bier aan de toog of rond de tafel.

Met Kroeger trachten we bovendien de gender stereotypes aan de kant te schuiven en een bier te serveren dat smaakt voor man en vrouw. Een uitdaging die we ter harte nemen !

Wat maakt ons bier uniek:

kroeger-productie-maischen

We gebruiken zowel gerstemout als tarwemout.

kroeger-hop-selectie

Twee soorten hop maken Kroeger extra pittig.

kroeger-productie-vullen

Eigen kruiden geven extra dynamiek.

Brouwproces

Op zich is het brouwproces niet uitermate complex.  Het is echter wel belangrijk om minutieus de achtereenvolgende stappen uit te voeren.  Zo zal bijvoorbeeld de temperatuur van opwarming erg belangrijk zijn voor het vrijgeven van de natuurlijke suikers uit het graan.

Basisbegrippen

Hieronder vindt u alvast enkele basisbegrippen die deel uitmaken van onze dagelijkse woordenschat.

MOUT : is gekiemd graan waarbij het zetmeel tijdens ons proces wordt omgezet in suikers.

SCHROTEN : de mout dient te worden geschroot (grof malen) zodat de suikers optimaal kunnen vrijkomen.

MAISCHEN : de geschrootte mout wordt in water opgelost en geleidelijk opgewarmd zodat de enzymen optimaal kunnen vrijkomen.

WORT : de wort is het restant van de enzymes uit de mout en vormt de basis van ons bier.

DRAF : het overblijvende moutafval waarvan de enzymen zijn onttrokken heet de draf en wordt doorgaans nog gebruikt als veevoeder.

KOKEN : het kookproces vormt eveneens een essentiële functie. Niet enkel wordt de vorming van enzymen gestopt, maar eveneens wordt alles steriel en bovendien worden in deze fase hop en kruiden toegevoegd.

FILTEREN : na het kookproces worden de uitgevlokte eiwitten en restanten van hop en kruiden uit de “wort” gefilterd.

KOELEN : na het kookproces wordt zo snel mogelijk gekoeld.

GIST : na het koelen wordt gist toegevoegd die de suikers omzet in alcohol.

LAGEREN : een tweede gisting vindt plaats tijdens het lageren in een gesloten kuip waardoor het bier een extra prikkeling krijgt.

HERGISTING OP FLES : er wordt licht extra suikers en gist toegevoegd voor een laatste hergisting op fles.

  • U kan Kroeger enkel online bestellen per bak van 24*33 cl via onderstaand formulier.
    De betaling van 35 + 4,5 (totaal 39,5 euro) dient u te storten op ons rekeningnummer BE53 9731 6760 8253.

    Het leeggoed of waarborg kan u integraal terugvorderen bij elke lokale bierhandelaar of magazijn.






    Kroeger 4-packs
    Kroeger Axent
    Aantal kratten:
    (max.2) €35,00 + €4,50 leeggoed
    Aantal 4-packs:
    €7,50
    Aantal flesjes:
    €1,50

    Glazen

    Aantal Glazen: (max. 5) €3,50

    Aantal dozen met 6 glazen: €20,00

    Cadeau's

    4 flesjes (33cl) + 1 glas + 1 gepersonaliseerde houten onderlegger (ong 20*20 of rond): €25,00

    2 flesjes (33cl) + 1 glas + 1 gepersonaliseerde houten onderlegger (ong 20*10 of rond): €20,00

    1 fles + 1 glas + 1 gepersonaliseerde houten onderlegger (ong 5*5 of rond): €15,00

    Ik ga akkoord met de voorwaarden.